TOKO

PIIRINMESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT TOTTELEVAISUUSKOKEIDEN JOUKKUEKILPAILUSSA

 1. Kokeet järjestetään kerran vuodessa, touko - syyskuussa Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry:n sääntöjen mukaan avoimina kilpailuina, joiden yhteydessä kilpaillaan seurojen kesken joukkuekilpailun piirinmestaruudesta. 

2. Seuran tai yhdistyksen joukkueeseen kuuluu enintään viisi koiraa, joista korkeintaan kaksi saa kilpailla kokeen voittaja/erikoisvoittajaluokassa. Lisäksi joukkueella voi olla kaksi varakoiraa: yksi voittaja/erikoisvoittajaluokassa ja yksi alokas/avoimessa luokassa. Yhdessä joukkueessa voi ohjaajalla olla enintään kaksi koiraa eri luokissa. Samalla yhdistyksellä saa olla useampia joukkueita. Mikäli yhdistyksellä on useampi joukkue, on joukkueet täytettävä siten, että ensisijaisesti tulee täysiä joukkueita. Joukkueeseen osallistuja ei voi olla sellainen, joka osallistuu kyseisessä kokeessa alempaan luokkaan, kuin johon oikeasti kuuluisi. Kokeeseen osallistuminen yksilökilpailijana on kuitenkin sallittua normaaleilla voimassa olevilla säännöillä. 

3. Joukkueen kilpailutulokseen lasketaan kolmen parhaan koiran pisteet siten, että mukaan lasketaan yhden ylempiin ja kahden alempiin luokkiin osallistuneen koiran pisteet. Se joukkue, jolla on suurin yhteenlaskettu pistemäärä, on piirinmestaruusjoukkue. Tulosten mennessä tasan voittaja- tai erikoisvoittajaluokan tulos ratkaisee joukkueiden paremmuuden. Joukkueen alokasluokan koirien loppupisteet kerrotaan 1,6:lla. Mikäli tulee tulkintaongelmia, voidaan ne ratkaista TOKO:n Suomenmestaruuskilpailujen järjestämisohjeen mukaan. 

4. Kokeeseen ovat oikeutettuja osallistumaan Suomen Kennelliitto ry:n tai sen hyväksymään koirarekisteriin merkityt koirat, jotka on rokotettu ja tunnistusmerkitty Suomen Kennelliitto ry:n määräysten mukaisesti. Osallistujan on oltava Kennelliiton tai kennelpiirin jäsenyhdistyksen jäsen. Piirinmestaruudesta saa kilpailla jokainen ilmoittautumishetkellä (viimeinen ilmoittautumispäivä) piirin alueella vakinaisesti asuva koiran omistaja tai piirin alueella vakinaisesti asuva sijoituksen vastaanottaja riippumatta hänen edustamansa yhdistyksen kotipaikasta. Useamman omistajan koira kilpailee sen kennelpiirin mestaruudesta, jonne se on pääasiassa sijoitettu. Koira voi kilpailla vuosittain vain yhden kennelpiirin mestaruudesta. Joukkuekilpailussa osallistumisoikeus määräytyy joukkueen asettavan yhdistyksen kotipaikan kennelpiirin mukaan. 

5. Koiran tulee olla vähintään 10 kk:n ikäinen ja erikoisvoittajaluokan koiran tulee olla vähintään 15 kk:n ikäinen. Koiran omistajan on oltava Salpausselän Kennelpiiri ry:n alueelta. Ohjaajan on oltava edustamansa seuran tai yhdistyksen jäsen. Seuran tai yhdistyksen on oltava Salpausselän Kennelpiiri ry:n jäsen. 

6. Kilpailun voittanut seura saa vuodeksi haltuunsa kiertopalkinnon. Kiertopalkinnon saa omakseen seura, joka ensimmäisenä saa siihen viisi kiinnitystä. Seura on velvollinen omalla kustannuksellaan kaiverruttamaan palkintoon tarvittavat merkinnät sekä huolehtimaan palkinnosta niin, että se on edustavassa kunnossa seuraavissa piirinmestaruuskilpailuissa. 

7. Joukkueen kokoonpano on ilmoitettava järjestäjille jo ilmoittautumisen yhteydessä. 

8. Säännöt ovat voimassa 20.12.2021 lähtien. 

Lahdessa 20.12.2021 Salpausselän Kennelpiiri ry:n TOKO-toimikunta