Tietoa piiristä

Salpausselän kennelpiiri ry toimii Suomen Kennelliitto - Finska Kennelklubben ry:n alueorganisaationa ja toimielimenä vastaten Kennelliiton edustuksesta omalla alueellaan. Salpausselän kennelpiiri ja Kennelliitto ovat molemmat itsenäisiä rekisteröityjä yhdistyksiä, joilla on omat sääntönsä. Kennelliitto ohjaa ja valvoo kennelpiirien toimintaa.  


Salpausselän kennelpiiri ry on perustettu 1.1.1955. Salpausselän kennelpiirin toiminta käsittää alueen, johon kuuluvat: Lahti, Hollola, Heinola, Asikkala, Orimattila, Nastola, Padasjoki, Sysmä, Hartola, Kärkölä ja Hämeenkoski. 


Salpausselän kennelpiiri ry:llä ei ole henkilöjäseniä, mutta se vaikuttaa jäsenyhdistystensä kautta. Kennelpiirin jäseniksi voidaan hyväksyä paikallisesti tai alueellisesti toimivia rekisteröityjä koiratoiminnan harrastusyhdistyksiä, rotukerhoja tai rotuyhdistyksiä, joiden kotipaikka on kennelpiirin alueella. Kennelpiirin jäsenyhdistyksen tulee olla myös Kennelliiton jäsenyhdistys.  Rotujärjestöt ja lajiliitot eivät voi olla kennelpiirin jäseniä.


Kennelpiirin tarkoituksena on edistää alueellaan kenneltoiminnan tunnetuksi tekemistä ja koiraharrastuksen laajentamista sekä kehittää edellytyksiä koirien hyvinvoinnille ja koiranpidolle niin, että koira on luonteva osa suomalaista elämänmuotoa. Kennelpiiri edistää rekisteröityjen koirien vastuullista omistamista, kasvattamista ja käyttöä. Tavoitteena on terve, hyväluonteinen, käyttöominaisuuksiltaan ja ulkomuodoltaan rodunomainen, hyvinvoiva koira.